joannahh.blogg.se

Saknad

Kategori: Allmänt

Ibland är det jobbigt att vara långt borta. Nu tror ni kanske att jag saknar vännerna, familjen, staden, maten, landet, människorna...
 
 
...nejnej, det är stången jag saknar!
 
Som tur är hittade jag en bland palmerna på Gran Canaria. 
 
 
 

Idag är ingen vanlig dag

Kategori: Allmänt

För idag är det min mammas födelsedag. HURRA HURRA HURRA!
 
 

En månad

Kategori: Allmänt

Idag har det gått en månad. En månad sen jag lämnade Sverige. Den längsta månaden i mitt liv.

Eventuellt också den känslosammaste. Aldrig tidigare har jag väl varit så glad och så ledsen i en så salig blandning under 30 sammanhängande dagar.

Som ni förstår är jag ju inte längre kvar på Blue Academy på Gran Canaria. Där var jag i tio fantastiska dagar. På vägen därifrån kom min kamera på villovägar. Därför mjölkar jag fortfarande ur bildmaterialet jag har från Gran Canaria.

En skål på det!

Chinese food

Kategori: Allmänt

Jag och Cajsa är extremt sugna på kinesisk mat. Vi går upp för trappan till restaurangen pch möts av en stor meny som erbjuder det mesta i kinesisk väg. När en servitris kommer fram beställer vi två "Chicken & noodles", take away.
 
Efter ett tag kommer servitrisen tillbaka och frågar om vi vill ha bearnaisesås eller ketchup till maten. Vänta nu. Vi ha beställt en käck liten låda med kyckling och nudlar blandande med kinasås (eller vad det nu är). Som man äter med pinnar. Behövs det ketchup eller bearnaisesås till det?! Nog för att detta är utomlands, men kinamat är väl ändå kinamat?
 
Vi pekar på den stora menyn på vad vi har beställt. Tänker att detta kan inte missförstås. Men får då till svar; "That´s not our menu". Eh okej... nehe. Vi har alltså beställt från grannmenyn.
 
Det behövdes både bearnaisesås och ketchp för att liva upp denna trötta spagetti.
 

Vrålåk

Kategori: Allmänt

Amanda och Cajsa visar upp vrålåket.
 
 

Låt mig presentera

Kategori: Allmänt

Blue Family - det är det vi har blivit här på Gran Canria. Hur detta skett på bara tio dagar kan jag fortfarande inte riktigt förstå.

Linnéa - familjens MAMMA

Familjen behöver någon som säger rakt ut vad som borde sägas. Och tar hand om dom som behöver tas omhand om. Det sköter mamman.

John - familjens PAPPA

Pappan kan sin sak. 

Amanda - familjens SE&HÖR

Hela familjen uppskattar Amandas ögon och öron som verkar vara överallt. Utan dom skulle vi inte veta mycket om vad som händer omkring oss.

Henriette - familjens GALNA FASTER

Med Nettan är det alltid fest. Oavsett om man provar badskor eller lagar mat.

Rasmus - den ADOPTERADE

Det finns en anledning till att familjen adopterat Rasmus direkt från Danmark, till våra hjärtan. Bland annat för att hans första svenska meing var "Snygga skor, ska vi hångla?".

Jessica - familjens GALNA MORMOR

Jessica är den galna mormorn med stenkoll på läget. Det förvånar mig inte ett dugg om hon kommer stanna på Gran Canaria livet ut.

Cajsa - familjens KATT

Katten kommer och går som hon vill. Framkallar träningsvärk i magen och ser till att jag blir minst 100 år. För att vi skrattar så mycket alltså.

Tilde - KUSINEN från landet

Skönare kusin får man leta efter. Bara det att hon sa upp jobb och lägenhet innan hon ens varit på intervju för detta jobb gör ju att man gillar´na. För kusinen finns ingen plan B.

Jonathan- BRORSAN

Om man behöver en brorsa så kan man lita på att Jonathan ställer upp.

Övervikt

Kategori: Allmänt

Minst sagt. Med en packning på 41 kg tog min rommie Henriette packnings-priset. 

Kollar man på hennes väskor kan man förstå varför.

Inte att leka med.
 

Åtta av ettusenfyrahundra

Kategori: Allmänt

1400 stycken svenskar sökte jobb. 8 stycken fick det. Förstår ni vad det betyder??
 
Att vi som är här är ett TOPPENGÄNG!!
 
8 svenskar + 9 norrmän + 20 danskar + finska maffian = 83 st
 
Pluspoäng till den som kan hitta mig!